2016-12-04

Kedvenceink és más állatságok

Egy újabb gondolatébresztő üvegmedál Karácsonyra: - megfelelő ajándék lehet egy macska kedvelőnek; - az állatokra is gondoljunk.

Az ajándékká lényegülését nem kell tovább magyarázni -csak viselni.

Az állatkedvelők számára nem újdonság, hogy házi kedvenceiknek is adnak ajándékot Karácsonyra, de - mert mindig van egy de.



A kutya/macska, vagy más kedvenc, nem csak a karácsonyi ünnepek idejére való "szórakozás", hanem 10-18 évig felelősség. Ne adjunk kéretlenül ajándékba állatot!!! A menhelyek már így is dugig vannak elhagyott állatokkal.
Másik fontos dolog, hogy ne vásároljunk szaporítótól állatot - kíméletlenül elletik az anyaállatokat. Rettentően szomorú dolog ez.

Fontos még előre látóan gondoskodni a szilveszteri petárdázás idejére. A kutyák pánikba esnek, órákon keresztül rohannak és onnantól kezdve szinte esélytelen megtalálni őket. Persze a chip segíthet, de még most is nagyon sok a chip nélküli kutya (felelős állattartás, ugye).

Ugye milyen szomorú dolgok ezek? Ez pedig csak a jéghegy csúcsa...

Summa summárum, legyünk felnőttek, gondolkodjunk, ne döntsünk hirtelen elhatározásból. 

Akinek módja és lehetősége van, támogassa az állatmenhelyeket - sajnos rettentő sok van. A legkisebb támogatás is életeket menthet; hisz itt is érvényesül a "sok kicsi, sokra megy"  tézis. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése